You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

TJ Baník Ostrava OKD


Vítejte na stránkách tenisového klubu Baníku Ostrava.

Náš tenisový oddíl je jedním ze 14 oddílů Tělovýchovné jednoty Baník Ostrava OKD. Oddíl je pokračovatel I. Českého tenisového klubu v Moravské Ostravě, který vznikl 2. dubna 1924. V roce 2014 jsme tedy slavili 90 let své existence.

K nejvýraznějším organizačním úspěchům našeho oddílu bylo uspořádání prvního poválečného „Mistrovství ČSR jednotlivců mužů a žen“.Na přelomu 70. a 80. let se Tenisový oddíl Baníku Ostrava OKD postupně probojoval do nejvyšší soutěže, kde figuroval v popředí tabulky. V devadesátých letech s měnící se politickou a hospodářskou situací musel oddíl odstoupit od finančně náročného výkonnostního tenisu dospělých a zaměřil svou činnost na výchovu mládeže a na podporu rekreačního tenisu, což činí dodnes.

Oddíl pořádá pravidelně desítku žákovských turnajů, dorostenecký turnaj kategorie „A“ - „Memoriál Jana Svobody“ a Oblastní přebor jednotlivců dospělých. V soutěžích smíšených družstev jsme účastníky soutěží v kategoriích mladší žactvo, starší žactvo, dorost a družstvo dospělých.

Tenisový oddíl Baník Ostrava obhospodařuje tyto střediska:
Středisko Budečská – zde je k dispozici 9 antukových dvorců, tenisová hala se dvěma dvorci s povrchem Sporting T od Fatry Napajedla, dvě cvičné stěny, klubovna, restaurace, šatny a „Ubytovna TJ Baník Ostrava OKD“ se čtyřmi dvoulůžkovými pokoji a jedním třílůžkovým.

Středisko Sadová, které disponuje třemi antukovými dvorci, šatnami a malou klubovnou

Středisko Lhotka, jehož součástí je variabilní hala s povrchem Jekor-Svit, kterou lze využít jako tenisový dvorec, nebo jako čtyři badmintonová hřiště, či ji proměnit v prostor pro pohybové aktivity, jako je aerobik apod. U haly je společenská místnost a šatny. Nedílnou částí tohoto střediska jsou dva venkovní dvorce s umělým povrchem, které jsou majetkem Obecného úřadu Lhotka.

Areály Budečská a Lhotka jsou v provozu celoročně, středisko Sadová provozujeme jen v letní sezoně. Celková kapacita i kvalitní sociální zázemí vytváří dobré podmínky pro přípravu výkonnostních hráčů z řad mládeže, dospělých, ale i rekreačních hráčů a příchozích.

Navštivte kterékoliv naše středisko, všude vás rádi uvítáme.

Chcete zde také nabízet volné hodiny vašeho klubu?


Zavolejte nám

Aby Váš klub zde mohl nabídnout volné hodiny k prodeji, potřebujete rezervační systém. Spolupracujeme s rezervačními systémy: Jdemenato.cz, sRoger.com a isportsystem.cz.

Pořiďte si rezervační systém

Pokud Váš klub ještě nemá rezervační systém, vyberte si jeden z těchto 3 rezervačních systémů (Jdemenato.cz, sRoger.com, isportsystem.cz) a můžete nabízet své volné hodiny zde.

Nabízíme volné hodiny klubů

Z rezervačních systémů Jdemenato.cz, sRoger.com a isportsystem.cz přebíráme data obsazenosti tenisových dvorců a volné hodiny nabízíme tenisovým příznivcům.